Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата

...
Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Юнайтед срещу Арсенал, все още без изстрели

Арсенал и Манчестър Юнайтед ще приключат 7-и якръг във Висшата лига с едно от най-вълнуващите дербита в британския футбол. И за двата тима единствената алтернатива е успеха, като „ алените дяволи” са в много по-лошата позиция откъм класиране преди дуела на „ Олд Трафорд”.

Резултатът на този стадий е 0:0 .

Проследете най-интересното от мача тук с GONG.BG!

..::АКТУАЛИЗИРАЙ НОВИНАТА::..

Арсенал се намира на 8-ото място с 11 точки, до момента в който Юнайтед е отвън топ 10 – 11-а позиция и 8 пункта, единствено на 3 над зоната на изпадащите.

Мениджърът на „ топчиите” Унай Емери прави две промени по отношение на състава, надиграл Астън Вила с 3:2 в предния кръг. Калъм Чеймбърс и Лукас Торейра заеха местата на Ейнсли Мейтланд-Найлс и Дани Себайос измежду титулярите. Сака - на 18 години и 25 дни - става най-младият дебютант-титуляр в турнирен мач сред Арсенал и Манчестър Юнайтед.

В редиците на "червените дяволи " има значително наложителни промени, като Ашли Йънг и Аксел Туанзебе са определени за надлежно десен и ляв бек. Маркъс Рашфорд е подложен на върха на офанзивата, въпреки че в предния кръг получи контузия в дуела против Уест Хем.

------

Най-интересното от мача минута по минута:

27' - Жълт картон за Маркъс Рашфорд от Юнайтед, който връхлетя извънредно жестоко Сократис с шпагат на хлъзгавия терен. За благополучие кракът на нападателя не бе вдигнат високо и по тази причина глобата за Рашфорд не беше по-сериозна.

20' - Защитата на Юнайтед не се оправи напълно със задачата да почисти топката след корнер за Арсенал. Кълбото се оказа отляво у Давид Луис, който центрира сносно към далечната греда. Няколко сантиметра не стигнаха на Обамеянг да отиграе с глава, центрирането беше напълно малко по-високо, в сравнение с бе нужно.

Юнайтед последователно наложи волята си в центъра на терена след по-активните първи минути за Арсенал. Тимът на Унай Емери сякаш все по-плътно се прибира към вратата на Бернд Лено. Дотук обаче чистите положения липсват.

10' - Жълт картон за Калъм Чеймбърс от Арсенал, който несъмнено ще има сложна вечер против Даниел Джеймс.

9' - Корнерът за Юнайтед също докара до напрежение. Хари Магуайър изрично завоюва високата топка против Давид Луис и опита да смъкна към вратарското поле. Там няколко играчи на Арсенал се разминаха, но и Рашфорд не очакваше кълбото да стигне до него. След рикошет в нападателя играта се възобнови с навън.

8' - Отличен извеждащ пас за Даниел Джеймс отляво. Уелсецът нахлу на скорост в наказателното поле и опита ниско центриране. Матео Гендузи с прекрасен шпагат почисти в корнер.

Доста динамични първи минути на срещата. Арсенал на няколко пъти опита диагонални подавания да раздра отбраната на на Юнайтед. Домакините към момента не демонстрират по-отчетлив почерк.

НАЧАЛО НА МАЧА. Първият удар по топката беше за гостите от Арсенал.

Още един път стартовите сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР