Арсен Венгер, бившият треньор на Арсенал, който от години е

...
Арсен Венгер, бившият треньор на Арсенал, който от години е
Коментари Харесай

“Първият мач трябва да се спечели, а не да се правят политически демонстрации”

Арсен Венгер, някогашният треньор на " Арсенал ", който от години е ръководителят на комисията за футболно развиване на ФИФА, намекна, че " политическата проява " на Германия преди първия им мач на Световното против Япония е една от аргументите за отпадането на отбора в груповата фаза.

Играчите на Германия покриха устите си на фотографията на тима си преди дуела (2:1 за " самураите " ) в символ на митинг против решението на ФИФА да предизвести играчите, които носят лентата One Love в поддръжка на LGBTQ+ общността, че ще бъдат глобени с жълти картони.

Символът с цвета на дъгата трябваше да бъде носен от седмина капитани на водещи тимове. След ултиматума на ФИФА всички се отхвърлиха. В Германия обаче се развихри дискусия, като футболната федерация стартира да губи спонсори поради отхвърли да " удари рамо " на One Love.

Венгер сподели, че тимове, които не са траяли с плануваните митинги, са се справили доста по-добре в първите си мачове.

" Отивайки на Световно състезание, знаете, че не би трябвало да губите първия мач. Други тимове, които имат опит и резултати в предходни шампионати като Франция, Англия и Бразилия, играха добре в първия дуел. Както и тимовете, които бяха душевен подготвени, имаха настройката да се съсредоточат върху надпреварата, а не върху политическите демонстрации ", сподели Венгер по време на брифинг на ФИФА, представен от " Ройтерс ".

Мачовете на 5 декември, понеделник
17:00 часа: Япония - Хърватия, Нова тв

21:00 часа: Бразилия - Южна Корея, Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3

Това са следващите осминафинали, след които ще знаем кой е третият четвъртфинал.

Тимът на Япония излезе от групата на Испания и за сметка на Германия, откакто победи и двата гранда. Сега наред е международният вицешампион, който влиза като любимец.

Още по-голям любимец е Бразилия против Южна Корея. На вчерашния си брифинг Тите, селекционерът на “селесао ”, остро атакува публицистите поради информациите за травмата на Габриел Жезус, който е навън до края на Мондиала.

Според него нападателят на “Арсенал ” е пристигнал с контузия на лагера.

А стана ясно, че Неймар е доста евентуално да играе през днешния ден, откакто се твърдеше, че може да е подготвен единствено за финала.

Това е предпоследният ден с осминафинали.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР