Ароматен крем карамел с канела и тиква - ще се

...
Ароматен крем карамел с канела и тиква - ще се
Коментари Харесай

Крем карамел с тиква и канела

Ароматен крем карамел с канела и тиква - ще се влюбите от пръв взор в него

Необходими Продукти

● прясно мляко - 450 мл
● яйца - 5 бр. XL /или 6 бр. М/
● кондензирано мляко - 160 г
● захар - към 100 г /за карамела/
● канела - 2 пръчки
● тиква - 450 г

Начин на подготвяне

Сварете тиквата обелена и на части с едната пръчка канела до цялостно омекване. Отцедете я, подсушете и пасирайте на безпрепятствено пюре. Оставете да изстине съвсем изцяло.

Загрейте млякото с другата пръчка канела и когато кипне, го дръпнете от огъня и оставете да инфусионира, до момента в който изстине до телесна температура.

Разбийте яйцата до втечняване. Сипете към тях тиквеното пюре, кондензираното мляко и прясното мляко. Хубаво разбийте и пробвайте с пръст.

Ако е нужно, прибавете още малко кондензирано мляко, защото зависи от марката и някои са по-наситени на наслада, други не чак толкоз. Това го знам от персонален опит, тъй като при другите марки, поставяйки едно и също количество, от време на време има разлики. Роля играе и до каква степен е сладка самата тиква.

Затова опитването е най-хубавия метод, като постоянно имате поради, че към крема ще има и спомагателна наслада от карамела.

Карамелизирайте захарта и разпределете по чашките. Когато стегне, налейте от сместа без да стигате до горе.

Подредете в тава, цялостна със студена вода, като равнището и би трябвало да е до половината на съдчетата.

Печете невероятния крем карамел на ниска температура - 135 градуса за 2 часа. Когато докоснете с пръст повърхността на крема, би трябвало да е стегнал, само че не прекомерно корав.

Оставете крем карамела с тиква и канела да изстине в изключената фурна и след това приберете в ледник за 2-3 часа преди да сервирате.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР