арненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
арненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

40 годишен мъж от Варна се призна за виновен - разпространявал масло от канабис

арненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и Стоян Динков, който се призна за отговорен в това, че без съответно позволение държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

Акцията на органите на реда беше осъществена на 18.04.2019г. Тогава бяха конфискувани над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния опиат, бил подложен в спринцовки, като субстанцията известна като масло от марихуана, била извлечена по непозната до този миг технология. При интервенцията беше конфискувана и огромна сума пари.

Като обвинени бяха привлечени общо пет души- 40-годишният Стоян Динков, неговия татко 63-годишният Руси Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Според обвиняването петимата сами и в съучастничество като съизвършители без съответно позволение държали за разпространяване разнообразни високорискови наркотични субстанции.

Предвиденото наказване за това закононарушението в Наказателен кодекс е „ отнемане от независимост “ от 2 до 8 години и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лв..

Стоян Динков е приблизително обучение, неработи, осъждан. Той и татко му имат висящи каузи в Специализирания углавен съд.

Съдът откри, че постигнатото съглашение не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено, а наказателното произвеждане против 40-годишния мъж прекъснато. За осъщественото закононарушение Динков одобри да му бъде наложено наказването „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което да бъде изтърпяно при първичен общ режим, както и санкция в размер на 20 хиляди лв.. Времето, през което той е бил арестуван под стража, считано от 18.04.2019 година ще бъде зачетено.

Варненски областен съд приведе в осъществяване и наложеното на подсъдимия наказване с условна присъда от Районен съд – Варна и влезнала в действие на 18.04.2016 година в размер на 5 месеца „ отнемане от независимост “, което следва да бъде изтърпяно при общ режим. Определението в тази част предстои на обжалване пред Варненски апелативен съд.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР