Армията е готова да изпрати до 3000 военни с транспортна

...
Армията е готова да изпрати до 3000 военни с транспортна
Коментари Харесай

Армията е готова да изпрати до 3000 военни и техника по границата с Гърция

Армията е подготвена да изпрати до 3000 военни с транспортна техника по границата с Гърция, с цел да предотврати мигрантски напор. Това разгласи след изключителна среща при премиера Бойко Борисов военният министър Красимир Каракачанов. Премиерът събра вътрешния министър, министъра на защитата и шефовете на служби, откакто 1000 мигранти от солунския лагер " Диавата " потеглиха към Северна Македония, само че бяха спрени от гръцките управляващи. Премиерът е настоял армията и полицията да са в подготвеност да реагират незабавно.


Мерки за реакция по отношение на бежанската обстановка към Солун бяха разисквани на днешното незабавно заседание при министър-председателя Бойко Борисов.


Министър-председателят обърна внимание, че протичащото се е тъкмо в навечерието на европейските избори, във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа.

Помните какъв брой тежък бе Балканският път, успяхме да се оправим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, само че с Гърция е проблем, означи министър председателят Борисов и обърна внимание, че тъкмо към Солун, в Гърция се развиват тези процеси.

Жандармерията е там, армията има подготвеност, насищаме с техника и хора, с цел да може да опазим страната, означи Борисов. По думите му би трябвало да има подготвеност за задържане на бежанци, тъй че да не се разпилян из страната. Министър-председателят разпореди да се видят центровете, да се вземат всички ограничения, службите да подават навреме информация за ситуацията, в случай че е належащо да се усилят ГКПП-тата по южната граница. Боцев е в подготвеност със силите със особено предопределение, да се надяваме, че няма да стигаме до подобен вид, само че всичко би трябвало да се проиграе, добави министър председателят Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР