Армейски генерал Сергей Суровикин, който командва бомбардировките на Украйна, през

...
Армейски генерал Сергей Суровикин, който командва бомбардировките на Украйна, през
Коментари Харесай

Бомбардировките над Украйна командва фаворит на Путин, в Чечня заповядвал за всеки убит руски войник, да се убиват 3 от противниците

Армейски военачалник Сергей Суровикин, който командва бомбардировките на Украйна, през 1991 година по решение на путчистите от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) персонално е управлявал колоната с бронетехника, която по време на августовския путч мачкаше хора, оповестява The Insider.

По информация на РИА " Новости ", през 1991 година Суровикин е назначен за командващ на Таманската дивизия.

През 1991 година по време на опита за прелом от страна на висши офицери от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Суровикин е разследван за гибелта на трима цивилни в Москва, само че по-късно е оневинен.

През 1995 година Суровикин, който по това време е с чин майор е приет от Военен съд за отговорен в някалко закононарушения, свързани с разпространяване, продажба и носене на оръжие без позволение. За това закононарушение, за окето в тогавашния Наказателен кодекс е планувано наказване до 8 години затвор, Суровикин получава единствено 1 година и то условно.

През 2004 година е упрекнат в побой от собствен зависещ, само че казусът е " заметен " от МО. Буквално месец по-късно в кабинета на Суровикин се прострелва един от подчинените му офицери.

През 2014 година генерал-полковник Суровикин, към този момент командващ войските от Източния боен окръг управлява изпращането на подчинените му танкови елементи в Украйна.

През 2017 година Суровикин е назначен за главнокомандващ военно-космическите сили на РФ, същата година е награден с медал " Герой на Русия " за присъединяване му във войната в Сирия.

През 2021 година той е създаден в чин армейски военачалник.
Както написа " Новая газета ", Суровикин е " любимец на Путин " и има репутацията на човек, който не се колебае да подхваща и най-безпощадно решителните ограничения.

Суровикин почнал кариерата си от известната Таманска дивизия, командвал съветски бойни съединения в Таджикистан и Чечня. Известен е с това, че е заповядвал за всеки погубен съветски боец, да бъдат убивани минимум по трима от съперниците.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР