Арменският премиер Никол Пашинян обвини Русия, чийто контингент е разположен

...
Арменският премиер Никол Пашинян обвини Русия, чийто контингент е разположен
Коментари Харесай

Арменският премиер: Руските миротворци се провалиха

Арменският министър председател Никол Пашинян упрекна Русия, чийто контингент е ситуиран в Нагорни Карабах от последната война през 2020 година насам, че не извършва мироопазващите си отговорности в сепаратистката територия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не мисля, че би трябвало да си затваряме очите за неуспеха на мироопазващия контингент в Нагорни Карабах ", съобщи Пашинян в телевизионно послание.

Военните триумфи на азербайджанците подхранват опасенията за всеобщо овакантяване на 120 000 поданици на анклава. Армения незабавно съобщи, че не се възнамерява всеобща евакуация. Въпреки това тя е подготвена да одобри " 40 000 фамилии " бежанци, увери министър председателят, въпреки да настоя, че няма " директна опасност " за локалното население.

Армения, която дефинира азербайджанската военна интервенция като " закононарушение против човечеството ", по-рано осъди " продължаващото етническо пречистване " пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Повече от 10 000 души, в това число дами, деца и възрастни хора, към този момент са евакуирани от Нагорни Карабах, съобщи нощес формален представител на сепаратистите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР