Армения обвини съседен Азербайджан пред Международния съд на ООН в

...
Армения обвини съседен Азербайджан пред Международния съд на ООН в
Коментари Харесай

Армения и Азербайджан се изправят пред Международния съд на ООН заради конфликта за Нагорни Карабах

Армения упрекна прилежащ Азербайджан пред Международния съд на Организация на обединените нации в съществени нарушавания на човешките права по отношение на спора за Нагорни Карабах, съобщи ДПА.

Азербайджан е виновен за принуждение, ненавист и расизъм против арменците, обявиха през днешния ден в Хага правните представители на Армения.

Според тях съдът би трябвало да наложи незабавни ограничения против Азербайджан, " с цел да спре цикъла на принуждение и ненавист ".

" Азербайджанските управляващи дават разрешение на причинителите, предизвикват ги и даже ги възвеличават ", споделиха те.

Представителят на Азербайджан Елнур Мамедов отхвърли арменските обвинявания, съобщи ТАСС.

Доводите на арменската страна са " неточни ", сподели той.

И двете страни към този момент са се обърнали към Международния съд в Хага по отношение на спора сред тях поради Нагорни Карабах. Азербайджан също по този начин подаде тъжба, отбелязва ДПА.

Предвижда се казусът да бъде прегледан идната седмица. Засега не е известно по кое време ще се произнесе съдът.

Армения упреква Азербайджан в гонене и дискриминация против арменците. Нейните правни представители обявиха, че военнопленници са били изтезавани и екзекутирани, осквернявани са били телата на убити бойци, военнопленници не са били освобождавани макар интернационалните отговорности и са били разрушавани културни и религиозни обекти.

Двете страни водят спор за Нагорни Карабах от десетилетия, отбелязва ДПА. През есента на предходната година сред тях имаше сражения, при които починаха над 6500 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР