Армения и Азербайджан успяха да се споразумеят за основните принципи

...
Армения и Азербайджан успяха да се споразумеят за основните принципи
Коментари Харесай

Армения и Азербайджан са постигнали съгласие за основните принципи на мирния договор

Армения и Азербайджан съумяха да се спогодят за главните правила на мирния контракт, само че към момента " приказват на разнообразни дипломатически езици ", съобщи в събота арменският министър-председател Никол Пашинян, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двете страни са в несъгласие от десетилетия, най-много поради отцепническия азербайджански район Нагорни Карабах, който силите на Баку си върнаха през септември, предизвиквайки всеобщо бягство на етнически арменци от него.

Пашинян обаче съобщи, че е бил реализиран прочут прогрес в договарянията за реализиране на кротичък контракт, макар че бе представен да споделя, че двете страни към момента постоянно се затрудняват при постигането на единодушие по някои въпроси.

" Имаме положителни и неприятни вести за арменско-азербайджанския кротичък развой ", съобщи арменският министър председател. " Добрите са, че главните правила на мира с Азербайджан са контрактувани. Това стана с посредничеството на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел вследствие на срещите ми с президента на Азербайджан в Брюксел ", добави той.

" Най-важната от неприятните вести е, че към момента приказваме на разнообразни дипломатически езици и доста постоянно не се разбираме ", съобщи Пашинян.

Премиерът сподели още, че Армения е предложила размяната на всички арменски пленници за всички азербайджански пленници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР