Армен и Едмонд Назарян бяха избрани съответно за треньор и

...
Армен и Едмонд Назарян бяха избрани съответно за треньор и
Коментари Харесай

Армен и Едмонд Назарян бяха избрани за треньор и спортист на месец февруари

Армен и Едмонд Назарян бяха определени надлежно за треньор и състезател на месец февруари в обичайна анкета измежду спортните редакции. Заради пандемията от ковид двамата получиха премиите си 2 месеца по-късно, като пристигнаха в пресклуба по протокол - с маски на лицето.

През февруари 18-годишният Едмонд стигна до европейската купа в дебюта при мъжете. А от през днешния ден геният ще се включи в подготовката на националите, като на високопланинската база ще упражняват борцита ни и в трите стила.

"Очаквам момчетата да влязат във форма до три месеца, съобщи Армен Назарян, селекционер на класиците. - Първо, би трябвало да оправим физическата подготовка, след това функционалната, ще имаме и контролни спаринги ".

Прогнозите са, че интернационалният календар ще бъде възобновен най-рано след 15 август. "Надявам се, въпреки всичко през септември да има международно за юноши, на което да вземам участие и да взема купата - сподели Едмонд Назарян. - Иначе преди европейското за мъже упражнявах с олимпийския първенец от Сърбия Давор Щефанек и не се тормозих. Напротив, видях че мога да бъда равносилен на най-хубавите. "

Баща му добави, че сега Едмонд към този момент се бори в категория до 60 кг, само че през 2021 година може да качи и на 67. Генералният секретар на федерацията Валентин Райчев посочи, че в понеделник следва видеовръзка сред представителите на националните федерации и Межуднародната централа, само че която се чака да има по-голяма изясненост за надпреварите до края на 2020 година.

"Надявам се от септември да се направи опит да се проведат международните шампионати - както за мъже и дами, по този начин и за юноши и девойки - добави Райчев. - И да имаме опция да проведем и шампионатите "Дан Колов-Никола Петров " и "Петко Сираков-Иван Илиев ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР