Арктика се превръща в район на зелени ливади с цветя

...
Арктика се превръща в район на зелени ливади с цветя
Коментари Харесай

Арктика се превръща в район на зелени ливади с цветя …

Арктика се трансформира в регион на зелени ливади с цветя …В региона на 70-ия паралел на север, на хиляди благи от Северния полюс, в този момент порастват цели ливади с макове и маргаритки. Такива цветя в никакъв случай преди не е имало тук, тъй като почвата е била прекомерно неподходяща и студена (HiddenTruth.site). Това ненадейно изобретение вършат учени от Томски държавен университет (Tomsk State University) по време на експедиция до полуостров Ямал през лятото на 2019 година

 Снимка: Сергей Лойко
Снимка: Сергей Лойко В Арктика нормално се среща нищожна растителност, състояща се основно от мъхове и лишеи. Но, фотосите на Сергей Лойко, направени на полуостров Ямал това лято, демонстрират живописни поляни, които до неотдавна не биха могли да се свържат с арктическите райони.

 m2 1 - Арктика се трансформира в регион на зелени ливади с цветя...
Според The ​​Siberian Times, тези ливади се намират покрай малко населено място, което постоянно е било сковано от мраз, целогодишно. Обаче, тази безконечна заледеност се е стопила с ускорено движение за няколко години. Където ледът и снегът са се стопили, в този момент има цъфтящи ливади.

 Снимка: Сергей Лойко
Снимка: Сергей Лойко Всичко стартира преди доста години, когато локалните поданици почнали да копаят тук в пясъчни кариери, което развалило пластовете постоянно заледяване.
Четете още: Поради световното стопляне, в Русия са регистрирани нови островиВ идващите години, безконечното заледяване продължава да се утежнява бързо, заради световното стопляне. Почвата се обогатява с минерали от размразяването, а лишеите и мъхове отстъпват място на семена на треви и цветя, донесени от вятъра.

 Снимка: Сергей Лойко
Снимка: Сергей Лойко Топлото лято, настъпващо през последните години, форсира покълването на семената и през 2019 година, пред очите на откривателите се появяват живописни поляни с маргаритки, глухарчета, макове, няколко типа пелин, зърнени култури и даже върбови шубраци.

 Снимка: Сергей Лойко
Снимка: Сергей Лойко За експедицията, всичко това е огромна изненада. Учените отишли там да учат пресъхналите басейни на локалните езера, а в действителност вършат доста по-важно изобретение.

 Снимка: Сергей Лойко
Снимка: Сергей Лойко В почвата на тези “арктически оазиси ” са открити и земни червеи, които я обогатяват с виталната си интензивност.

 m7 - Арктика се трансформира в регион на зелени ливади с цветя...
Всичко е доста красиво, само че до каква степен ще докара това …?
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР