Аржентинско семейство, тръгнало на 6-месечно пътешествието на живота си, го

...
Аржентинско семейство, тръгнало на 6-месечно пътешествието на живота си, го
Коментари Харесай

Аржентинско семейство тръгна на 6-месечно пътешествие и го завърши след 22 години |

Аржентинско семейство, тръгнало на 6-месечно " пътешествието на живота си ", го завършва след 22 години на следващия ден в Буенос Айрес, като се връща с четири деца, оповестява Агенция Франс Прес.

В Гуалегуайчу, на няколко часа и 230 км от Буенос Айрес, Херман Зап се пита дали " фантазията му е свършила ", или " дали е извършил фантазията си ". В последна сметка това има малко значение. " Беше по-хубаво, в сравнение с чакахме ", споделя той.

В началото двойката е на 29 и 31 години. Те печелят добре, имат къща в предградие на на Буенос Айрес. Но и двамата мечтаят да пътуват шест месеца от Аржентина до Аляска с 4000 $.

След това някой им предлага автомобил от 1928 година Изминават 362 000 км през 102 страни.

Античният автомобил не може да се движи повече от няколко часа дневно и седалките не са комфортни, само че им " отваря порти ", хората ги одобряват с усмивка. Започват и да го уголемяват с увеличението на фамилията. Най-голямото им дете е на 19 години и е родено в Съединени американски щати, а най-малкото е на 12 и е родено в Австралия. С тях пътуват куче и котка. Често автомобилът е главното им жилище, като децата спят в палатка на покрива, а родителите - в купето.

" Къщата е дребна, само че градината е голяма ", споделя Херман. Най-често обаче хора ги канят да им гостуват - общо 2000 души в целия свят.

Най-голямото им изобретение са хората.

" Не сме си представяли, че хората са толкоз красиви. Хората, измежду които живеем, са невероятни ", споделя Канделария, която е на 51 години. Те им оферират безвъзмезден заслон и храна, поправят автомобила им.

" Мнозина ни помагаха, тъй като желаеха да вземат участие в една фантазия ".

Разбира се, имало е и проблеми. Отклонявали са ги военни спорове, рецесии. Преживяват птичия грип в Азия, ебола в Африка, треската денге в Централна Америка, Херман се заразява с малария.

На три години се връщат за два-три месеца в Аржентина, с цел да видят околните си. След това още веднъж потеглят на път.
Двамата мъчно си показват бъдещето след две десетилетия, които са толкоз цялостни с прекарвания - изпълнили са три книги - " Улови фантазията си ", продадени в 100 000 екземпляра. Те частично финансират пътуването им.

Херман приказва за " хиляди благоприятни условия ", желае да обиколи света с платноходка. Малките деца не са въодушевени да вървят на учебно заведение - до момента са учили задочно, само че курсът им по география е непостижим.

Възможно е да отсрочат реализирането на нови проекти за известно време, тъй като светът като че ли влиза от рецесия в рецесия. За Херман обаче това не е проблем. " Излизаме от Ковид и влизаме в голяма война. Ако чакаме комфортен миг, постоянно ще имаме причина да не осъществяваме фантазиите си ".

Източник: БТА
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР