Аржентина започна с труден успех квалификациите за Световното първенство през

...
Аржентина започна с труден успех квалификациите за Световното първенство през
Коментари Харесай

Късен гол на Меси осигури победен старт на Аржентина в световните квалификации

Аржентина стартира с сложен триумф квалификациите за Световното състезание през 2026 година в зона КОНМЕБОЛ, откакто надделя Еквадор с минималното 1:0. В воин за настоящите първенци на планетата се трансформира огромната им звезда Лионел Меси, който означи късен гол в 78-та минута.


Въпреки голямото си предимство във владението на топката, „ албиселесте “ по този начин и не успяваше да пречупи съпротивата на коравите еквадорци, които на собствен ред имаха своите шансове да преодолеят Емилиано Мартинес, само че не съумяха да го сторят. Вместо това, „ гаучосите “ стигнаха до успеха с попадение на своя амулет Меси, чиято отлична форма с Интер Маями бе пренесена и в националния тим.

За аржентинците, които след международната купа изиграха четири контроли, които завоюваха, без да позволен гол, следва посещение на Боливия във вторник, до момента в който еквадорците посрещат Уругвай.

Колумбия също стартира акцията си с триумф, надигравайки Венецуела с 1:0 вкъщи. Точен за отбора бе Рафаел Боре в самото начало на втората част. Парагвай и Перу пък направиха нулево тъждество.

Първите шест тима се класират непосредствено за международните финали в Съединени американски щати, Мексико и Канада през 2026 година, до момента в който седмият ще играе плейофен шампионат с шест тима, които ще решат последните две места на Мондиала след три години. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР