Аржентина ще се довери на своята си система, когато срещне

...
Аржентина ще се довери на своята си система, когато срещне
Коментари Харесай

Скалони: Понякога по-добрият може и да не спечели

Аржентина ще се довери на своята си система, когато срещне Хърватия на полуфинала на Световното състезание в Катар и има вяра, че тъкмо тя ще им разреши да наранят финалистите от предходния Мондиал.

Това съобщи селекционерът на аржентинците Лионел Скалони на конференция през днешния ден.

Хърватите не бяха слагани в сметките, че още веднъж ще попаднат в топ 4, само че два пъти преодоля съперниците си след осъществяване на дузпи и е на прага на повтаряне на достижението си от Русия 2018.

" Те затрудниха доста национални тимове. Няма да загатвам основните им играчи или техните мощни и слаби страни, само че ние анализирахме къде можем да ги нараним. Понякога се получава, от време на време не ", сподели Скалони пред репортерите в навечерието на първия полуфинал.

" Опитваме се всеки мач да даваме всичко от себе си на терена. Понякога шансът може и да ти помогне. И в случай че имаме едно положително показване, по-лесно ще стигнем до нашата цел. Но това е футбол, това е спорт като цяло и от време на време най-хубавият може и да не завоюва ", застрахова се аржентинският селекционер.

Но макар че отхвърля да конкретизира за мощните страни на хърватите, Скалони безусловно беше притиснат от публицистите с въпроси да се концентрира върху Лука Модрич, който продължава да има извънредно значима роля на терена и на 37 години. Треньорът изясни, че е наслаждение да гледа по какъв начин играе плеймейкъра на Реал (Мадрид).

" Той е модел за подражателство за доста от нас. Не единствено за метода, по който играе, за гения му, само че и за държанието си отвън терена. Всичко, което мога да кажа е, че би трябвало да му се радваме. Ако обичате футбола, би трябвало да се радвате на футболисти като него ", добави младият треньор.
И по-късно описа, че и Анхел ди Мария, и Родриго де Паул са изцяло възобновени и могат да играят 90 минути, а също по този начин изясни по какъв начин наказванията на Маркос Акуня и Гонсало Монтиел няма да бъдат проблем за тях.

" Имаме лична система, наш жанр. Разбира се, в избрани обстановки би трябвало да вземем поради по какъв начин играят противниците ", сподели Скалони.

" Няма да променим стила си, няма да изневерим на системата, която използваме. Разбира се, по време на мача е изцяло допустимо да вземем непредвидени и изненадващи решения, според от провокациите, които ще получим ".

Скалони трябваше да отговори и на въпроси по отношение на държанието на неговите футболисти по време на мача с Нидерландия, в това число и обвинявания в " неспортсменското държание " след края на осъществяването на дузпите. И той има пояснение, че когато има цел, пътищата за нейното реализиране са доста и най-различни.

" Предишният мач се игра по метода, по който трябваше да играем... това е футболът. Понякога могат да се случат неща като разногласия, само че това е всичко. Ето за какво има арбитър ", сподели Скалони.

" Трябва да сложим завършек на тази концепция, че Аржентина се държи по този начин. Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо. Когато спечелихме Копа Америка на финала против Бразилия, всеки може да ревизира по какъв начин в тунела седяха след мача и си приказваха дружно Лео Меси, Леандро Паредес, Неймар и други играчи от Бразилия. И нямаше никакъв проблем. Така че не съм сигурен в концепцията за неспортсменско държание на нашия тим ", сподели предводителят на гаучосите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР