Аржентина победи Самоа, за да стигне до четвъртфиналите на Световната купа по ръгби

...
Аржентина се завърна в преследването на четвъртфиналите, след като победи
Коментари Харесай

Аржентина се завърна в преследването на четвъртфиналите, след като победи Самоа с 19-10 в тежък, лош мач от Световната купа по ръгби в петък.

Аржентинците имаха нужда да спечелят след мрачното дебютно поражение от Англия и използваха 13-дневната пауза, за да се справят добре с самоанците, които имаха само шест дни обрат.

Аржентина дори отказа на Самоа загуба на бонус точка, когато Николас Санчес увеличи разликата над седем с дузпа в последната минута от почти половината път.

Емилиано Бофели вкара всички точки на Аржентина за преднина от 13-3 в дъждовното първо полувреме и третата си дузпа, след като дъждът премина увеличиха преднината си до 16-3 24 минути преди края.

Но след пет минути оставащи минути, заместващата проститутка от Самоа Сама Малоло нахлу за реализиран опит и привържениците на Аржентина най-накрая бяха ударени с бутон за заглушаване. Но Самоа не успя да заплаши отново, аржентинците в публиката подновиха песните и танците, а Санчес нанесе завършващия удар.

„Срещу Англия не направихме това, което трябваше да направим. Днес го направихме доста добре“, каза капитанът на Аржентина Хулиан Монтоя. „Това е огромна победа за нас, много важна за нашия турнир.“

На Аржентина остават мачове от Група D срещу Чили и Япония, за да се изкачи по-високо в класирането, докато Самоа все още беше в плейофите, но ще трябва да победи Англия в две седмици.

Първото полувреме едва ли можеше да върви по-добре за една по-спокойна Аржентина.

Крайният защитник на Самоа Дънкан Пая'ауа беше осъден за грях още в първата минута за игра срещу Сантяго Карерас от Аржентина във въздуха.

Кристиан Леалиифано не облекчи натиска на Самоа, когато не успя да изпълни свободен удар от бялата точка, след което пропусна тъч. Контраатаката на Аржентина използва отсъствието на Пая'ауа, когато топката се разнесе към двете крила и Бофели надхвърли. Той реализира и наказателен удар за 10-0 след 25 минути.

Леали'ифано изпълни три наказателни удара и вкара само един, извън гредата, при лоша игра с крак отвсякъде.

Бофели не беше пропусна обаче и третият му пореден гол направи резултата 13-3.

Две минути преди полувремето, отлично преследване с крак даде на Самоа дузпа от близко разстояние, но искаше седем точки. Аржентина открадна линията, но Самоа получи петметрова схватка. Пумите, които играха срещу Самоа за първи път от 18 години, прочетоха самоанците и удар на сляпо от схватката Джонатан Тауматейн беше задушен от Маркос Кремер.

„Аржентина изпълни плана си за игра наистина добре и ние не успяхме да се адаптираме, “, каза треньорът на Самоа Сейлала Мапусуа. „Знаехме, че Бофели може да ги извади отвсякъде и получаването на жълтия картон в началото не ни помогна.“

Дъждът спря за второто полувреме и Аржентина продължи да обръща и обръща склонните към грешки самоанци.

Търкалящият се удар на Pumas беше отблъснат, след което изглеждаше, че Бофели ще насочи към втори опит, но Улупано Сеутени спаси опит и трябваше да напусне за проверка за нараняване на главата.

Бофели все пак изби още една дузпа, след което най-накрая пропусна удар, но той отново беше в центъра на действието, когато нанесе шут от Самоа груби пред гредите си с Тумуа Ману, който се насочваше.

Самоа най-накрая застраши трилинията с минути до края и накара Малоло да замени трети опит в два мача, но Санчес, напуснал резервната скамейка за 99-ия си мач, гарантира, че Аржентина има последната дума.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР