Аржентина получи пореден удар по надеждите си за директно класиране

...
Аржентина получи пореден удар по надеждите си за директно класиране
Коментари Харесай

Нова издънка за Аржентина по пътя към Мондиал 2018

Аржентина получи следващ удар по очакванията си за непосредствено класиране на Мондиал 2018. Тимът на Хорхе Сампаоли във втори следващ мач имаше доминация на терена и не съумя да стигне до успеха. „ Гаучосите “ направиха домакинско 1:1 против Венецуела в среща от международните квалификации в зона Южна Америка.

Домакините имаха цялостен превес на терена, само че през първото полувреме не съумяха да пробият венецуелския вратар Уилкер Фаринес. Играга на „ гаучосите “ беше затруднена и от травмата на Анхел ди Мария, който беше сменен от Маркос Акуня наложително в 25-ата минута.

Пет минути след началото на второто полувреме Аржентина изненадващо се оказа догонваща в резултата. Джон Мурийо приключи отлично контраофанзива на гостите, откакто беше изведен на чиста позиция от Серхио Кордова.

Аржентина реализира бърз отговор. Ролф Фелчер си вкара автогол в 54-ата минута, когато засече в личната си врата пас на пробилия по лявото крило Маркос Акуня. Домакините обаче не съумяха да стигнат до ново попадение, а Лионел Меси за следващ път не съумя да направи мощен мач с националната фланелка.

Равенството беше задоволително да изкачи Аржентина на пето място в квалификационната група в Южна Америка с 24 точки, колкото има и четвъртият Перу. Чили е на шеста позиция с 23 точки. Първите четири тима се класират непосредствено за Мондиал 2018. Петият ще играе бараж с Нова Зеландия. До края на квалификациите остават по два мача на всички тимове. Бразилия към този момент има обезпечено място на международното състезание.

БИТКАТА ЗА КЛАСИРАНЕ НА МОНДИАЛ 2018 В ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА - ТУК



 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР