Аржентина е приключила най-мащабната операция по управление на националния си

...
Аржентина е приключила най-мащабната операция по управление на националния си
Коментари Харесай

Аржентина отложи плащания по дълга си в размер на над $30 милиарда

Аржентина е завършила най-мащабната интервенция по ръководство на националния си дълг, като е отсрочила заплащания в размер на над 30 милиарда $, които са дължими през идващите четири месеца, оповестиха публични представители в Буенос Айрес, съобщи Ройтерс. 

Сделката, която финансистите дефинират като „ суап за кредитно несъблюдение по държавен дългов инструмент “, е подписана на фона на влошено финансово положение на Аржентина, съчетано с трицифрена инфлация и бързо обезценяване на националната валута на южноамериканската страна - аржентинското песо. Ситуацията се утежнява и заради сушата в Аржентина, заради която приходите ѝ от експорт на селскостопанска продукция понижават с към 20 милиарда $.

Благодарение на суаповото съглашение са отсрочени заплащания по дълга в размер на към 7,4 трилиона песо (30,21 милиарда долара),

дължими сред юни и септември, се споделя в известие на аржентинското министерство на стопанската система. Това значи, че тези заплащания се отсрочват за интервала след общите избори в Аржентина, отбелязва Ройтерс.  

Междувременно Централната банка на Китай заяви, че възобновява с 3 години съглашението с Аржентина за суап на дълг в размер на 130 милиарда юана (близо 18,23 милиарда долара). 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР