Аржентина, Чили, Парагвай и Уругвай потвърдиха съвместната си кандидатура за

...
Аржентина, Чили, Парагвай и Уругвай потвърдиха съвместната си кандидатура за
Коментари Харесай

Обща кандидатура на четири страни за Мондиал 2030

Аржентина, Чили, Парагвай и Уругвай потвърдиха взаимната си кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година, когато техните държавни лице подписаха документите в Сантяго в петък, които би трябвало да показват на ФИФА.

" Това е първата правна стъпка, която би трябвало да предприемем, с цел да аплайваме пред ФИФА ", сподели Пабло Милад, президент на Чилийската футболна асоциация.

Четирите народи желаят да отбележат стогодишнината от първото издание на Световното състезание. Уругвай беше хазаин на първия шампионат през 1930 година с присъединяване на единствено 13 тима. Уругвай завоюва и първата купа, откакто на финала победи Аржентина с 4:2.

Южноамериканските страни възнамеряват да предложат 18 стадиона, в това число уругвайския " Сентенарио ", хазаин на първия край на шампионат на планетата.

" Имаме проблем с инфраструктурата в Южна Америка спрямо Европа. Но това няма да е спънка за нас да работим от в този момент, с цел да подобрим това ", добави Милад.

Министърът на спорта на Чили Алехандра Бенадо сподели, че представители на четирите народи ще се срещнат в Аржентина в границите на 90 дни, с цел да изберат Борд на шефовете за взаимната кандидатура.

Съединени американски щати, Мексико и Канада ще одобряват Световното състезание през 2026 година.

ФИФА ще вземе решение за семейството на 2030-а през 2024-а.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР