Архитектите и дизайнерите са отговорни за визуалните, топлинните и акустичните

...
Архитектите и дизайнерите са отговорни за визуалните, топлинните и акустичните
Коментари Харесай

Нанотехнология в Пловдив убива COVID-19 за минути

Архитектите и дизайнерите са виновни за образните, топлинните и акустичните характерности на пространствата, както и за качеството на въздуха в пространствата на офисите и домовете ни. Те са от главно значение, като се има поради, че типичният градски гражданин прекарва приблизително 90% от времето си на закрито.

Ситуацията към COVID-19 обаче концентрира вниманието и върху обработването на повърхностите. В сполучливото им отнасяне се наложи един новаторски немски нанопродукт за дълготрайна стерилизация, описа пловдивският арх. Григор Михов. С него последно бяха третирани 400-те заслона по автобусните спирки под тепетата. Това освен им обезпечи по-добра отбрана против микроорганизми и вируси, в това число COVID-19, само че и спести средства на Общината, посочи архитектът.

„ Сега напъните ни са ориентирани към поддържането на общите елементи в огромните жилищни комплекси под тепетата. С минимални вложения притежателите могат да реализират една оптимално чиста среда на обитаване - като се стартира от входните порти и асансьорите и се стигне до перилата по стълбите - всички тези повърхности е задоволително единствено веднъж да се обработят с модерната нанотехнология. Тя се предлага от пловдивска компания, извънреден представител за България на немска компания, която е измежду водещите в развиването и приложението на нанотехнологиите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР