Архиепископът на Кентърбъри постави короната на Свети Едуард върху главата

...
Архиепископът на Кентърбъри постави короната на Свети Едуард върху главата
Коментари Харесай

Крал Чарлз III бе коронясан

Архиепископът на Кентърбъри сложи короната на Свети Едуард върху главата на крал Чарлз Чарлз III с церемониален обред в Уестминстърското абатство.

При коронясването на краля прозвучаха оръдейни салюти от военните бази в цялата страна и от корабите на Негово Величество в морето.

Във всички краища на Кралството, в това число в огневите станции в Единбург, Кардиф и Белфаст, сега на коронацията на краля прозвучаха салюти в чест на историческия миг.

Докато се приготвяше да сложи короната на главата на Чарлз, Уелби сподели: " Кралю на кралете и Господарю на господарите, благослови, молим те, тази корона и по този начин освети твоя раб Чарлз, на чиято глава през днешния ден я поставяш в символ на кралско великолепие, с цел да бъде увенчан с твоята плодородна благосклонност и изпълнен с изобилна берекет и всички княжески добродетели; посредством този, който живее и цари висшо над всичко, един Бог, свят до безкрайност. Амин. "

След като частта от церемонията завърши, Уелби възкликна: " Бог да пази краля! "

Всичко, което се приказва за коронацията, се върти към този миг, когато короната от 17-и век, обсипана със злато и скъпоценни камъни, бе сложена на главата на монарха. Тя се употребява единствено за този случай, преди да се върне в Лондонската кула.

Короната е висока към 30 см, а от близко наподобява малко по-голяма, в сравнение с бихте очаквали - незабравима проява на благосъстояние. В нея са събрани 444 обособени скъпоценни камъка, в това число сапфири, рубини, аметисти и топази.

За да се означи моментът, бяха чути и камбаните на абатството.

Последният човек, който е претърпял сходно събитие, е майката на Чарлз – Елизабет, преди 70 години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР