Архиепископ Йероним, главата на Гръцката православна църква, предложи в страната

...
Архиепископ Йероним, главата на Гръцката православна църква, предложи в страната
Коментари Харесай

Гръцката православна църква предложи референдум за легализацията на еднополовите бракове в страната

" Архиепископ Йероним, главата на Гръцката православна черква, предложи в страната да се организира референдум по въпроса за легализацията на еднополовите бракове ", това написа локалният в. " Катемерини ".

" Светата черква няма да вземе оръжие в ръце и да тръгне против законната световна власт. Ние обаче имаме правото да изкажем нашето мнение и да го обявим на света ", сподели йерархът по време на посещаване в учебно заведение в град Неа Макри, източно от Атина ", добави медията.

" Ние предлагаме по този въпрос да се организира общонационално допитване ", сподели още Йероним, представен от изданието.

" Ако гръцките жители гласоподават в интерес на узаконяването на браковете, подписани от хора от един и същи пол, дано бъде тяхната воля ", уточни още архиепископът.

По-рано министър председателят на страната Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година изрази вяра, че предлагането ще бъде гласувано през първата половина на февруари.

Както към този момент екипът на писа, най-голямата опозиционна мощ в Гърция – лявата коалиция СИРИЗА разгласи, че ще поддържа плана на държавното управление.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР