Арестуваният за сводничество кмет на село Семчиново Пламен Темелков запази

...
Арестуваният за сводничество кмет на село Семчиново Пламен Темелков запази
Коментари Харесай

Арестуван за сводничество селски кмет остава на поста, пуснали го в неплатен

Арестуваният за сводничество кмет на село Семчиново Пламен Темелков резервира поста и цялостните си пълномощия и след второто изключително съвещание по проблема на О бщинската изборна комисия в град Септември , оповестяват от комисията. Решението е взето с вота на шестима от общо деветте членове, другите трима са дали своят вот „ срещу “.

Този път претекстът е п равото на Темелков по Кодекса на труда да употребява неплатен годишен отпуск . Такъв му е позволен за времето от 24 август до 16 октомври, или за 30 работни дни. По кодекс те даже ще му се водят трудов стаж. Не излиза наяве въз основа на каква молба кметът на Септември Марин Рачев е резолирал продължителната отмора и от кого е подписана, откакто на 24 август Темелков към този момент беше зад решетките с непрекъсната мярка „ задържане под стража “ и екстрадиран в Испания на 4 август.

Семчиновският кмет бе задържан в края на юни, дружно с още 7 души, по обвинявания, че са организирали група за трафик на дами към Испания . На всички беше наложено непрекъснато задържане под стража.

Оттогава селото е без кмет, което пък даде мотив на поданици да подадат до Централната изборна комисия искане за преустановяване пълномощията му и установяване на настоящ кмет. На 7 септември ОИК организира предходното си изключително съвещание и отхвърли да излезе с такова решение. Мотивът тогава пък беше заплатен отпуск. Представени тогава от общината документи посочваха, че Темелков е в полагащата му се по кодекс годишна отмора от 23 юни до 23 август, за 44 дни. Така все още неоснователното му неявяване от работа се оказа по-малко от месец и нямаше законово съображение да бъде освободен. За позволения неплатен отпуск на първото съвещание нямаше информация, макар че към дата 7 септември е трябвало да е деклариран и позволен, както излиза от новопредставените документи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР