Арестуваха местен пастор в една от ромските махали в Перник

...
Арестуваха местен пастор в една от ромските махали в Перник
Коментари Харесай

Aрестуваха пастор в Перник за търговия с гласове

Арестуваха локален свещеник в една от ромските махали в Перник за търговия с гласове. По информация от полицията са открити са описи с имена и персонални данни, а в дома на проповедника - огромна сума пари. По сигнал Министерство на вътрешните работи влиза в ромския квартал “Рудничар ”. Полицаите претърсват няколко адреса.
Прочетете още
“Мога да кажа, че са претърсени шест адреса. Всички те са по съответни сигнали ”, сподели заместник-директорът на ОДМВР-Перник комисар Иван Николов. На прицел се оказаха евангелската черква и бакалията в махалата.

В дома на пастора по данни на полицията е открита сума пари. Тепърва ще се открива дали описите и парите имат отношение към евентуална търговия с гласове. 

“За описите - те са с трите имена и ЕГН, други описи са с дребни имена. С прякори – против тях отразена сума ”, сподели Иван Николов пред bTV.

Петър Благоев се самоопределя се като свещеник в ромската общественост. Мъжът отхвърли да събира данни на гласоподаватели. На въпрос дали събира персонални данни на хората той дава отговор: " Не, нямам ".

“Да, прочут ни е. За него имаше данни, че той се възползва от ситуацията, което има като свещеник и контакт с лицата, и с престиж ”, сподели Иван Николов.

Пастор Петър отхвърли и да върти търговия с гласове.

“То богатите хора се изкушават повече от бедните, тъй като на бедния към този момент му омръзна да го лъжат. Вече не се изкушава с 50 лв., само че по-богатият се изкушава да ги вземе ”, сподели пасторът.

След два часа обиски – мъжът беше задържан.

Проповедникът беше арестуван за 24 часа, а прокуратурата стартира следствие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР