Арестуваха бизнемена Антон Проданов. Той е основен свидетел по делото

...
Арестуваха бизнемена Антон Проданов. Той е основен свидетел по делото
Коментари Харесай

Арестуваха основния свидетел по Суджукгейт

Арестуваха бизнемена Антон Проданов. Той е главен очевидец по делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, прочут с прякора Суджука. Проданов е арестуван по време на акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и полицията в Добрич, написа " 24 часа ".

По-рано от прокуратурата оповестиха, че обискират домове, коли и офиси в следствие по съмнение за незаконна група за данъчни закононарушения - отбягване на заплащане на Данък добавена стойност.

Засега не се знае ролята на Проданов в тази организация. Все още не му е повдигнато обвиняване (арестуван е тази заран - б.р.). Има и други арестувани. Според изданието, " занапред ще се прецизира какъв брой от тях ще бъдат очевидци и какъв брой обвинени ".

Антон Проданов се прочу като предприемача от Добрич, който бил рекетиран от Живко Мартинов с четири тона суджук, поискани сякаш от името на премиера Бойко Борисов.

Според осведомени, Проданов бил в близки връзки с една от водещите политически партии в Добрич.

Припомняме, на 29 януари 2019 година Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Живко Мартинов, упрекнат за изнудване на предприемач, за да набави за себе си полза от 4 тона недопечен суджук, 30 кг филе " Елена " и 30 кг телешка пастърма.

На 11 януари 2019 година стана ясно, че профилирана прокуратура е повдигнала обвиняване за изнудване против някогашния депутат от 44-то Народно заседание Живко Мартинов

Делото, станало известно като " Суджукгейт ", стартира през юли 2017 година

Според някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов Антон Проданов му е дебитор. По думите на някогашния депутат Мартинов: " Няма по какъв начин да искаш от човек, който няма нищо. От починал писмо не се желае ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР