Арестуваха 25-годишен мъж, нападнал медицинска сестра в Пловдив, съобщи БНР.

...
Арестуваха 25-годишен мъж, нападнал медицинска сестра в Пловдив, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, набил медицинска сестра в Пловдив

Арестуваха 25-годишен мъж, нападнал здравна сестра в Пловдив, заяви БНР. Пострадалата сестра е от незабавното детско поделение към Kлиниката по педиатрия и генетични болести на Университетската болница " Свети Георги ". Инцидентът е станал в петък по обед, когато младият татко довел дребното си дете. Той упорствал то неотложно да бъде прегледано.

25-годишният мъж вдигнал гръмък скандал и се нахвърлил с удари върху съвсем два пъти по-възрастната от него здравна сестра. Според работещите в Детското незабавно поделение, нападателят не е бил предизвикан. Детето било признато за лекуване в стационара, а брачната половинка му била компаньон. Пристигналите незабавно служители на реда са задържали нападателния татко. Случаят е предаден на прокуратурата.

Мъжът е в ареста за 72 часа. От Университетската болница обявиха, че на здравната сестра е била оказана незабавна помощ. На потърпевшата е издадено и здравно удостоверение за получените пострадвания.

Пред Българска национална телевизия изпълняващият длъжността областен прокурор на София Радослав Димов изясни, че координиращ прокурор ще приема сигнали за произшествия в центровете за незабавна помощ и общинските и държавните лечебни заведения в София. Заповедта за назначението му влиза в действие още от 4 септември 2017 година

При случай лекарите ще могат да се свързват с прокурора, който ще разпределя случая на собствен сътрудник след съвещания с проверяващите служители на реда. До мярката се стигна, поради зачестилите случаи на набези против медици.
Запознати виждат връзка сред изчетената преди 7 години от някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов в Народното събрание стенограма на диалог сред лекари след гибелта на новородено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР