Арести в Истанбул на демонстранти от ЛГБТ общността в Турция.

...
Арести в Истанбул на демонстранти от ЛГБТ общността в Турция.
Коментари Харесай

Арести в Истанбул заради „Парад на гордостта“

Арести в Истанбул на стачкуващи от ЛГБТ общността в Турция. Те са се опитвали да проведат през днешния ден „ Парад на гордостта ” макар възбраната на управляващите, оповестява турското издание „ Дувар “. Изданието на прецизира броя на арестуваните.

По време на провеждането на прайда в турския мегаполис, полицията блокира с бариери всички улици, които водят към бул. „ Истиклял “ и централния площад „ Таксим “. Бяха спрени услугите на метрото и фуникулярите бяха спрени.

Активистите, които са взели участие в демонстрацията са прочели изказване в парка „ Мъстък ”, след което възнамерявали шествие към „ Таксим “. Полицията в Истанбул е попречила стачкуващите.

„ Днес ние сме тук макар всички ваши забрани и макар вас. На висок глас заявяваме, че нашата битка няма да се вмести в едно шествие или една седмица, че всеки наш марш е марш на достойнството “, обявиха деятелите.

Валията на Истанбул Давут Гюл разгласи предходната неделя, че шествията по време на Седмицата на гордостта са неразрешени, като съобщи, че групи, демонстриращи без позволение в никакъв случай няма да бъдат позволени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР