Apple заяви пред американските сенатори във вторник, че нейните iPhone-и

...
Apple заяви пред американските сенатори във вторник, че нейните iPhone-и
Коментари Харесай

Apple към Сената: вашият iPhone не ви шпионира

Apple съобщи пред американските сенатори във вторник, че нейните iPhone -и не слушат потребителите без тяхното единодушие и не разрешават да го вършат и приложения от трети страни, откакто депутатите попитаха компанията дали устройствата ѝ навлизат в поверителността на потребителите.
Представителите Грег Уолдън, Марша Блекбърн, Грег Харпър и Робърт Лата написаха на основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук и основния изпълнителен шеф на Alphabet Лари Пейдж през юли, цитирайки загрижеността си във връзка известията, че смарт телефоните могат да „събират“ неактивирани аудио данни от диалозите на потребителите, с цел да чуят „задействащи“ изречения като „ОК Google“ или „Hey Siri“.

В писмо до Уолдън, републиканец от Орегон, който ръководи Комитета за енергийна и комерсиална политика, Apple споделя, че iPhone не записва тон, до момента в който слуша командите за пробуждане на Siri, а самият помощник не споделя изговорени пред него думи. Apple съобщи, че изисква потребителите да категорично утвърждават достъпа до микрофона и че приложенията би трябвало да демонстрират явен сигнал, че слушат.

Писмата, в които депутатите цитират отчети, посочващи, че приложения на трети страни са имали достъп до и употребяват „незадействани“ данни без знанието на потребителите, последваха чуванията през април на Фейсбук за отбрана на персоналните данни, в това число показанията на основния изпълнителен шеф Марк Зукърберг.

Alphabet не отговори на въпросите , заложени от законодателите. Apple отхвърли да разяснява друго оттатък писмото си.

Говорителка на републиканското болшинство в Комитета за енергийна и комерсиална политика съобщи, че „двете компании до момента са сътрудничили. Комитетът чака с неспокойствие да прегледа и проучва отговорите, като обмислим идващите стъпки.“

Apple написа, че е премахнала приложения от App Store за нарушавания на поверителността, само че отхвърли да каже дали в миналото е забранила на разработчик достъпа до платформата поради това. Тя също по този начин съобщи, че разработчиците би трябвало да уведомяват потребителите, когато обещано приложение е било отстранено заради аргументи, свързани с поверителността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР