Apple влага целенасочени усилия в услугите за здравословен начин на

...
Apple влага целенасочени усилия в услугите за здравословен начин на
Коментари Харесай

Apple подготвя виртуален AI треньор за уелнес


Apple влага целенасочени старания в услугите за здравословен метод на живот
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple работи върху виртуален треньор с изкуствен интелект, наименуван Quartz, който ще оказва помощ на потребителите да поддържат здравословен живот – изцяло възобновяване, подсилване на съня и придобиване на верни хранителни привички.

Quartz ще „ употребява данни от AI и Apple Watch, с цел да прави рекомендации и да предлага стратегии за образование, съобразени с съответни консуматори ”, се споделя в описанието на новата услуга, за която оповестява Блумбърг.
още по темата
Очаква се виртуалният AI треньор да стане наличен за всеобщата публика през идната година. Няколко екипа в Apple работят по плана, в това число отделите по опазване на здравето, Siri и AI.

Същевременно, през юни тази година, на Световната конференция на разработчиците (WWDC), Apple ще показа версия за iPad на приложението Health, която ще бъде включена в iPadOS 17. Очаква се изданието за таблети да усили известността на Health в медицински институции, където тези устройства са известни.

Health служи като вместилище на данни за фитнес, събрани от Apple Watch и външни медицински досиета. Може да се употребява и като портал, където потребителите споделят информация с лекари. На WWDC компанията ще покаже и нови принадлежности за Health, като следене на страсти и функционалности в помощ на потребителите с късогледство.

Apple също работи върху технология за неинвазивен мониторинг на кръвната захар, подпомагана от датчици, в границите на секретната група Exploratory Design Group. Твърди се, че неотдавна компанията е постигнала забележителен прогрес в това направление и в този момент се пробва да понижи размера на устройството най-малко до този на iPhone.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР