Apple твърди, че е необходимо да се променят настройките по

...
Apple твърди, че е необходимо да се променят настройките по
Коментари Харесай

Apple затваря iPhone експлойта, използван от полицията за достъп

Apple твърди, че е належащо да се трансформират настройките по дифолт на нейния iPhone , с цел да се спрат хакерите и другите страни, които да отключат устройствата без уместно позволение. Този ход също ще затрудни полицията да отключи телефони без позволение. Въпреки това, Apple отхвърли, че измененията са предопределени да осуетят напъните на американските правоохранителни органи.
В момента има техническа опция за отключването на iPhone посредством свързването му с друго устройство, на което има специфичен програмен продукт. Свързването става чрез Lightning врата , посредством който iPhone се зарежда, свързва с компютри, а на по-новите модели – се свързват и слушалките.

Засега този порт е деен непрекъснато, което разрешава на полицията да хаква заключен iPhone когато и да е. Обновеният програмен продукт обаче ще промени това. Портът ще се изключва автоматизирано в границите на 1 час след заключването на телефона. Единственото, което ще е допустимо да се прави с врата след приключването на този един час, е телефонът да се зарежда.

Дори и тогава обаче, iPhone ще изисква въвеждането на код, с цел да може да трансферира данни от него на друго устройство. На процедура се стопира опцията за достъп до данните в iPhone без той да бъде отключен от притежателя му.

„Ние непрестанно ускоряваме отбраната на сигурността във всеки артикул на Apple, с цел да помогнем на клиентите да се пазят от хакери, крадци на идентичност и навлизане в техните персонални данни“, споделя Apple в изказване.

„Имаме огромно почитание към правоприлагащите органи и не планираме подобренията в сигурността, с цел да осуетим напъните им да правят работата си“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР