Apple ще започне да произвежда айфони с USB Type-C порт

...
Apple ще започне да произвежда айфони с USB Type-C порт
Коментари Харесай

Apple няма избор и ще използва USB-C порта в новите си айфони

Apple ще стартира да създава айфони с USB Type-C порт за зареждане вместо досегашния Lightning порт. Така компанията ще се съобрази с условията на Европейски Съюз. „ Очевидно ще би трябвало да се съобразим, нямаме избор “, сподели Грег Джосвиак, маркетинг шеф на американската компания, на конференцията WSJ Tech Live в Калифорния (цитирано от The Verge). Той отхвърли да посочи по кое време Apple ще стартира да създава iPhone с USB-C конектор, заяви The Guardian.

Законът, признат в Европейски Съюз, изисква всички мобилни телефони и таблети да употребяват USB-C зареждане от есента на 2024 година Apple към този момент трансферира огромна част от своята продуктова линия към стандарта, който може да изпраща до 240 W мощ и 40 Gbps данни по същия кабел. Първият преносим компютър, който употребява USB-C за зареждане, беше 12-инчовият MacBook през 2015 година, до момента в който при iPad преходът от Lightning конектора стартира през 2018 година

От американската компания означават, че налагането на потреблението на един порт за зареждане задушава нововъведенията, вместо да ги предизвиква, и това ще навреди на потребителите в Европа и по света.

Защитниците на Lightning врата се базират на неговите по-малки размери и големия набор от адаптери и аксесоари, основани на Lightning, притежавани от консуматори по целия свят. Необходимостта от замяна им може да докара до скок в електронните боклуци, макар декларираната цел на регламента да понижи изхвърлената електроника.

Нямаме избор, сподели Грег Джосвиак. Той добави, че за околната среда и за клиентите ще е по-добре, в случай че държавното управление не е толкоз регулиращо.

Имайки поради по какъв начин Apple възнамерява стартирането на новите си смарт телефони, най-вероятно iPhone 15, който се чака през септември 2023 година, или неговият следващ модел, предстоящ през септември 2024 година, да бъде първият с USB Type-C порт.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР