Apple представи на широката общественост достъп до бета версията на

...
Apple представи на широката общественост достъп до бета версията на
Коментари Харесай

Apple представи първите публични бета версии на iOS 18 и iPadOS 18

Apple показа на необятната общност достъп до бета версията на новата си операционна система за iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV. Актуализацията носи редица потребни функционалности и усъвършенствания, а по-късно някои устройства ще получат и усъвършенствания помощник Siri и функционалност за изкуствен интелект Apple Intelligence, оповестява изданието The Verge.

Публичната бета версия на iOS 18 включва поддръжката на RCS известия, нови настройки, които ви разрешават да поставяте приложения на всички места в началния екран, и опция за смяна на цветовете на иконите и уиджетите. Ще има и ново оформление на приложението Photos и опция за персонализиране на контролния център. Подобни актуализации се съдържат и в обществената бета версия на iPadOS 18, която, наред с други неща, ще включва дълго чакания Calculator.

Въпреки това iOS 18 към момента няма да включва ИИ функционалността Apple Intelligence. Компанията резервира тази софтуерна оригиналност за бъдещата бета версия, която ще се появи през есента. При това Apple Intelligence ще бъде налична единствено в iPhone 15 Pro и Pro Max, както и в Mac и iPad с чипове M1 и по-нови. Засега Apple не е оповестила функционалността за изкуствен интелект за нито една от другите си платформи, в това число и за часовниците Apple Watch.

Що се отнася до обществената бета версия на watchOS 11, там ще се появи приложението Apple Vitals за бърз обзор на здравните данни на потребителя през нощта. За Mac компютрите бета версията Sequoia включва опцията за проявление на екрана на iPhone непосредствено на екрана на Mac и други по-малко значими актуализации. Бета версията на tvOS 18 включва функционалността InSight за наличие на Apple TV Plus, която е ненапълно сходна на Amazon X-Ray.

The Verge отбелязва, че въпреки множеството устройства да могат да бъдат върнати към стабилната настояща версия на операционната система, това не може да бъде направено с Apple Watch. Потребителите ще би трябвало да изчакат излизането на стабилната версия през есента, тъй че би трябвало да имат това поради, преди да конфигурират бета версията на часовника.

Тези, които желаят да тестват новата операционна система, могат да се запишат в програмата за бета тестване на Apple. Инструкциите за инсталиране за съответното устройство можете да намерите на съответната уеб страница на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР