Apple планира да пусне приложения на външни разработчици в своя

...
Apple планира да пусне приложения на външни разработчици в своя
Коментари Харесай

Apple пуска приложения за търговия с NFT в онлайн магазина си

Apple възнамерява да пусне приложения на външни разработчици в своя онлайн магазин App Store, в които ще се продават незаменяеми токени (NFT), оповестява електронното издание Coin Edition.

Потенциалните търговци обаче ще би трябвало да заплащат съществени разноски, защото софтуерният колос възнамерява да резервира сегашни си бизнес модел и да наложи 30% комисиона за всички NFT, продавани посредством платформата на iOS.

Комисионата от 30% наподобява несъразмерна за притежателите на планове, приложения и игри, които са привикнали да заплащат най-много 5% такси за продажби през други платформи като OpenSea и Magic Eden. Високата комисиона може да обезсърчи разработчиците да употребяват платформата на Apple, разясняват анализатори.

Според онлайн изданието The Information, NFT стартъпът Magic Eden е избрал да спре да предлага своите артикули и услуги посредством iOS App Store, макар че Apple понижи комисионната си до 15% за компании с годишен оборот под 1 милион $.

Не всички обаче се тормозят от таксите. Габриел Лейдън, основен изпълнителен шеф на web3 компанията Limit Break, вижда и оптимистичната страна на плана.

" Всички се концентрират върху Apple, която желае 30% такса върху всяка транзакция, без да осъзнават, че това може да сложи ETH портфейл във всяка една мобилна игра, включваща над 1 милиард играчи! С наслада ще дам на Apple понижение от 30% на безвъзмезден NFT “, разяснява Лейдън.

Apple може да позволи продажбите на NFT през App Store, само че компанията към момента не приема заплащания в криптовалути. Освен това Apple заобикаля директното присъединяване в крипто и NFT пространството. Едно от обясненията е, че не желае да притегля вниманието на регулаторите с цел да избегне обстановка, по добна на тази, в която изпадна Meta.

През юни тази година имаше спекулации, че Apple ще издаде карти да търговия с NFT, само че тази концепция по този начин и не се осъществя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР