Apple направи промяна в дизайна, за да добави значителна функционалност

...
Apple направи промяна в дизайна, за да добави значителна функционалност
Коментари Харесай

Какво представлява бутонът за действие на iPhone 15 Pro?

Apple направи смяна в дизайна, с цел да добави забележителна функционалност към новия си флагмански телефон. Ето по какъв начин работи той.

Наред с лъскавото титаниево покритие (което ще бъде покрито от по-голямата част от калъфите) рамката на iPhone 15 Pro има още една забележителна смяна и първа за серията.

Превключвателят за изключване на звука, който постоянно е разрешавал на притежателите на iPhone бързо да заглушават звуците, излизащи от телефона, е сменен с бутон.

Бутонът за деяние се намира на същото място над бутоните за мощ на звука и като се изключи че възпроизвежда опцията за заглушаване на входящите вести, отключва и голям брой нови функционалности.

Как работи бутонът за деяние?

Натискането и задържането на бутона Action Button ще възпроизведе функционалността на превключвателя за изключване на звука, като ще получите и приемлива тактилна противоположна връзка. С натискането на бутона обаче могат да се отключат повече функционалности, което ви разрешава да персонализирате и това преживяване.

Какво може да прави бутонът за деяние?

На първо място, той може да прави доста заради опцията за персонализиране, като възпроизвежда функционалността на смарт часовниците от серията Apple Watch Ultra.

Apple споделя, че можете да натиснете Action Button няколко пъти, с цел да превключвате сред тези режими. Така да вземем за пример можете да получите достъп до камерата или да започнете гласова записка, като употребявате бутона.

Тъй като той може да се персонализира, можете да зададете избрани характерни за приложението функционалности, които да подхождат на бутона Action Button. Можете да стартирате функционалности за досегаемост, да получите достъп до някои от бързите клавиши, които сте настроили, да включите функционалността „ Не безпокойте “, да активирате фенерчето и други

Има и непосредствен дизайн на потребителския интерфейс, защото персонализирате преживяването, което можете да видите по-долу. А доста от функционалностите, като да вземем за пример стартирането на гласова записка, ще бъдат отразени посредством Динамичния остров на iPhone 15 Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР