Appaloosa, хедж фондът на Дейвид Тепър, заема 12-то място в

...
Appaloosa, хедж фондът на Дейвид Тепър, заема 12-то място в
Коментари Харесай

Топ 3 AI акции от портфолиото на милиардера Дейвид Тепер

Appaloosa, хедж фондът на Дейвид Тепър, заема 12-то място в листата на най-печелившите хедж фондове за всички времена и е осъществил облага от 58% за тригодишния интервал, приключващ през март 2024 година, спрямо 32% от S&P 500.

Някои от основните позиции на този милиардер вложител в края на тримесечието през март бяха Amazon (10%), Microsoft (8,7%) и Nvidia (5,9%).

Amazon

Amazon сподели впечатляващи резултати през първото тримесечие на 2024 година, като приходите им набъбнаха с 13% до $143 милиарда, задвижвани от действия по реклама и облачните услуги. Нетната GAAP облага се усили три пъти до $0.98 за акция. Общоприетите счетоводни правила (GAAP) са набор от счетоводни правила, стандарти и процедури, издавани и постоянно ревизирани от Съвета по финансови счетоводни стандарти (FASB).  Доминирайки на пазара за електронна търговия в Северна Америка, както и на онлайн пазара в Западна Европа, в допълнение към това, че е най-голямата медийна тех компания в Съединени американски щати, Amazon може да се похвали и с лидерска позиция в бранша на облачните инфраструктури посредством своите Amazon Web Services (AWS), което поддържа вероятностите за нейния напредък. Уолстрийт предвижда, че растежът на облагата на акция (EPS) на Amazon ще бъде към 23% годишно през идващите 3-5 години.

Microsoft

През третото фискално тримесечие, завършило през март, Microsoft регистрира доходи в размер на $61.9 милиарда, което съставлява нарастване на годишна база с към 17%, до момента в който чистата GAAP облага се е нараснала почти с една пета, достигайки $2.94 на акция на разводнена база.

Към момента на писане на публикацията Microsoft се търгува на малко над 38 пъти по-висока цена от облагата, или по-малко от планувания растеж на облагата на акция от 13.7% годишно през идващите 3-5 години. По-привлекателна точка за влизане обаче би могла да бъде на към 30 пъти по-висока цена от облагата при доста отчитане на мощните фундаментални индикатори и капацитета за напредък.

Nvidia

Nvidia има доходи от $26 милиарда през първото тримесечие, защото търсенето на AI технологии се е нараснало. Нетната облага по GAAP, доближи $6.12 на разводнена акция, като набъбна съвсем пет пъти през предходната година. Деветдесетпроцентовият пазарен дял при графичните процесори за центрове за данни и осемдесетпроцентовият пазарен дял при AI чиповете дават на компанията огромно конкурентно преимущество във връзка с нейната цялостна платформа за ускорени калкулации. Уолстрийт чака EPS на Nvidia да пораства с 32% годишно през идващите три до 5 години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР