Апостол Апостолов е новият президент на бизнес университета Финансистът с

...
Апостол Апостолов е новият президент на бизнес университета Финансистът с
Коментари Харесай

Изявен финансист и преподавател застава начело на ВУЗФ

Апостол Апостолов е новият президент на бизнес университета

Финансистът с дълготраен опит и достижения в сферата и в мениджмънта Апостол Апостолов е новият президент на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ). Той има и повече от 10 години опит като учител във ВУЗФ в дисциплината " Kапиталови пазари ". Между 2003 и 2009 година е ръководител на Комисията за финансов контрол, а от 2011 година е отпред на Народно събрание на Тексим банк.

От 2012 година Апостол Апостолов е ръководител на Съвета на шефовете на " Централен депозитар " и член на Надзорния съвет на " ЧЕЗ Разпределение ". Завършил е " Банки и банково дело " в УНСС, а преди този момент Техническия университет в Пловдив. Специализира в развиването на финансовите пазари в интервала от 1995 до 2009 г.

" Щастлив съм, че имам опцията да заема водеща роля при развиването и одобряването на ВУЗФ като университетът, който основава новите бизнесмени, бизнес водачи и мениджъри. Комплексният финансов и преподавателски опит, с който разполагам, ми разрешава да преглеждам в елементи, от разнообразни гледни точки, опциите за развиването на университета и да продължа сполучливата задача на създателите ", разяснява президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов.

Ректорът на университета доцент доктор Григорий Вазов и Детелина Смилкова – вицепрезидент на образователното заведение, ще продължат да се грижат за академичната стратегия. Преди старта на новата образователна година във ВУЗФ бяха разкрити нови бакалавърски и магистърски стратегии, които са отворени за банкет. На 11 септември се завърши се и договорката, с която ВУЗФ стана част от най-голямата медийна група в България – Investor Media Group.

" През последните 15 години ВУЗФ потвърди, че има решение на пропастта сред потребностите на бизнеса и фрагментите, които университетите образоват – 90% от студентите ни стартират работа по специалността, а 30% от тях са на управителни позиции. Вярваме, че през идващите 15 години процентите на осъществени студенти с дипломи от ВУЗФ ще се усилят, тъй като знаем рецептата – качествени преподаватели, на практика образования и стажове в доста и разнообразни водещи компании и непрекъснато възобновяване на образователната стратегия съгласно последните трендове на пазара. Най-трудно беше да изградим основата, занапред нататък сме уверени, че резултатите ще стават все по-видими ", разяснява доцент доктор Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР