Апетитът идва с ... най-вкусната лятна вкусотия със зеленчуци от

...
Апетитът идва с ... най-вкусната лятна вкусотия със зеленчуци от
Коментари Харесай

Лятна вкусотия с пипер, домати и патладжан

Апетитът идва с... най-вкусната лятна вкусотия със зеленчуци от градината

Необходими Продукти

● патладжан - 1 бр.
● захар - 1 щипка
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● магданоз - 1/4 връзка
● пипер - 5 бр.
● домати - 900 г
● чесън - 2 скилидки

Начин на подготвяне

Измийте добре суровия пипер. Изпичаме го на чушкопек. След това пипера го слагаме в съд и покриваме с похлупак да омекне. След това го белим, почистваме от семките и дръжките. Не го мием.

Готовият измит печен пипер режем на части. На патладжана белим кората. Режем на части и го слагаме в купа, леко посоляваме. Оставяме го на страна.

На доматите вършим малко кръстче с нож и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Почистени към този момент, ги нарязах на ситно и пасирах с пасатор.

Патладжана, който си отделихме да му се махне горчивината, го пържим в тиган с горещо олио леко, тъй като след това ще го сложим да ври в соса. Изсипваме доматите в тенджера с малко олио и я слагаме да заври. след това понижаваме, бъркаме постоянно.

На усет слагаме сол и черен пипер. Нарязваме чесъна на ситно и го прибавям. Към доматения сос поставям и щипка захар, с цел да не е кисел. Бъркаме. Слагаме вътре печения и нарязан пипер и изпържения патладжан.

Сосът се вари до втвърдяване. Нарязвам магданоз и го поставям към края на варенето. Сипваме в паница. Хапваме с изгорял самун.

Правя няколко типа манджи през лятото с такива летни зеленчуци.

Лятната вкусотия с пипер, домати и патладжан е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР