Апелативният спецсъд счете, че има опасност да се укриеАпелативният специализиран

...
Апелативният спецсъд счете, че има опасност да се укриеАпелативният специализиран
Коментари Харесай

Окончателно: Лилана остава в ареста

Апелативният спецсъд счете, че има заплаха да се укрие

Апелативният профилиран углавен съд удостовери определението на Специализирания углавен съд, с което на Лиляна Деянова, известна като Лилана, и Александър Деянов остават в ареста. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално асимилиране на евросредства, бе взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, оповестиха от прокуратурата.

Съдът удостовери, че от събраните досега доказателства по досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура против тях може да се изведе обосновано съмнение те да са направили закононарушенията, за които са упрекнати. Налице е и заплаха те да се укрият и да извършат друго закононарушение.

Апелативният профилиран углавен съд промени протоколно определение на Специализирания углавен съд, в частта в която е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 100 000 лв. на обвинения Мартин Димитров, като понижи същата на 50 000 лв..

Определението на Апелативния профилиран углавен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Групата е работила от 2016 година Няколко компании, следени от нея (повечето от които без действителна стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са заявили покупка на еднакъв програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина - което също не е осъществявало комерсиална активност.

Реално, софтуерът е бил добит с финансиране по европрограмата от настоящо българско сдружение, което го е предоставило за " прилагане " на разследваните компании, оповестиха по-рано от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР