Апелативният специализиран съд постанови парична гаранция от 1 млн. лв.

...
Апелативният специализиран съд постанови парична гаранция от 1 млн. лв.
Коментари Харесай

Антон Божков остава на свобода срещу 1 млн. лв. гаранция

Апелативният профилиран съд постанови парична гаранция от 1 млн. лева на сина на предприемача Васил Божков Антон Божков.
Според магистратите той не е взел участие в проведена незаконна група, ръководена от татко му, а единствено е помагал за изпиране на пари - по непознати инструкции. Съдът реши, че не са налице опасности за нови закононарушения и за укриване от страна на Антон Божков, тъй като до момента е можел да напусне страната и с персонална карта, само че не се е укривал.
Божков-младши би трябвало да заплати парите в 14-дневен период. На днешното съвещание на съда един от юристите му съобщи, че тази гаранция надвишава близо 2 пъти фамилния приход на Антон Божков. Той има две дребни деца. В съда през днешния ден бе и брачната половинка му Ива Софиянска.
Антон Божков бе упрекнат от прокуратурата в пране на пари по предписание на проведена група, ръководена от татко му. Той се яви в апелативния спецсъд с двама юристи - Даниела Доковска и Явор Хайтов.
Заседанието в зала 7 мина при съблюдаване на ограниченията за сигурност против ковид. Всички присъстващи в залата седяха през метър- два един от различен, а подът блестеше от непорочност, отбелязва вестник " 24 часа ".
На влизане и излизане от съда Антон Божков и жена му отхвърлиха коментар.
Решението за гаранцията не предстои на обжалване.
Васил Божков сега се намира в Обединените арабски емирства. Прокуратурата желае екстрадиция на му, само че досега не се знае мнението на управляващите там. /бТВ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР