Апелативният специализиран наказателен съд потвърди протоколно определение на Специализирния наказателен

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди протоколно определение на Специализирния наказателен
Коментари Харесай

Съдът остави без разглеждане жалбите на Божков и съдружника му за задържането им

Апелативният профилиран углавен съд удостовери протоколно определение на Специализирния углавен съд, с което са оставени без разглеждане жалбите на бранителите на обвинените Васил Божков и Георги Попов, оповестиха от съда.

Жалбите са против постановлението на Специализирана прокуратура за задържане в период от 72 часа. Съдът одобри, че откакто двамата обвинени не са в действителност арестувани липсва законово съображение за надзор на тези актове от съда, а обжалването им се прави по реда на чл.200 от Наказателно-процесуален кодекс.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване. Двамата са в Обединените арабски емирства, а прокуратурата желае от локалните управляващи Божков и Попов да бъдат екстрадирани в България.

Задържането за 72 часа е поради обвиняването на Божков за управление на проведена група, правила от 2014 до 2020 година закононарушения от друг темперамент, а на Попов – за участие в групата.

Обвиненията на двамата обаче са задочни, тъй като при повдигането им предишния месец бяха напуснали страната.

След като Васил Божков и Георги Попов бяха локализирани в Обединените арабски емирства, връщането им у нас е в ръцете на локалните управляващи.

В случай, че настояването за екстрадиция бъде почетено, при идването си у нас те би трябвало да бъдат отведени в следствения арест и до 72 часа изправени пред Специализирания углавен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР