Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение домашен арест

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение домашен арест
Коментари Харесай

Нено Димов окончателно под домашен арест

Апелативният профилиран углавен съд удостовери мярката за неотклонение " домакински арест " на някогашния министър на околната среда и водите Нено Димов, съобщи БГНЕС.
Преди седмица на първа инстанция съдът одобри, че няма заплаха обвиненият да се укрие, заради което промени мярката му за неотклонение в по-лека.
След митинг на прокуратурата правосъдният състав на втора инстанция реши същото и някогашният екоминистър напуща ареста.
Нено Димов е упрекнат в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник.
Според прокуратурата Димов не е извършил отговорностите си да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че е бил осведомен, че притокът в язовир “Студена ” е доста по-малък от разхода на вода.
Димов е следващият министър, който изпадна от кабинета “Борисов 3 ”. Той беше в ръководството от квотата на „ Обединени патриоти “, препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация на вицепремиера Красимир Каракачанов. На поста като екоминистър го наследи Емил Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР