Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков

...
Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков
Коментари Харесай

Атанас Бобоков остава в ареста, МВР болница ще оцени здравето му

Апелативният профилиран углавен съд остави в ареста предприемача Атанас Бобоков и отсрочи за идващия вторник решението си дали да промени мярката му за неотклонение, както желае отбраната му. То ще бъде взето на база направена дотогава тройна съдебно-медицицинска експертиза за здравословното му положение, която ще бъде осъществена от Министерство на вътрешните работи болница,

До това решение се стигна откакто две направени експертизи за здравословното му положение дават спорни мнения за това по какъв начин би трябвало да се лекува Бобоков. Интересното е, че и двете да каузи на държавната болница " Лозенец ", само че едната е поръчана от прокуратурата, а другата от отбраната.

Тази на държавното обвиняване претендира, че предприемачът, който се оплаква от мощни болки в ставите и коленете му са оттекли, може да получи съответно лекуване и в ареста. На нейна база в края на юли обвиненият по делото за нелегално загробване на рискови боклуци от рециклирани батерии, бе Тогава болница " Лозенец " бе упрекната от представители на Атанас и Пламен Бобокови (който също е обвинен по делото, само че е на независимост под парична гаранция), че е превзета поради даренията, предоставени ѝ от народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Само преди дни Пламен, че е желал да превземе бизнеса с преработване на притежаваната от тях компания " Монбат ".

Според документа на отбраната, обсъждан в този момент, на Атанас Бобоков би трябвало да се приложи лекуване, несъвместимо със затворническите условия.

Заради тези несъгласия съдът назначи новата експертиза на Министерство на вътрешните работи болница. В нея ортопед-травматолог, хирург и физиотерапевт ще кажат дали предприемачът може да се лекува в ареста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР