Апелативният специализиран наказателен съд днес ще разгледа протеста на прокуратурата

...
Апелативният специализиран наказателен съд днес ще разгледа протеста на прокуратурата
Коментари Харесай

Адвокат посочи личното имущество на Арабаджиеви

Апелативният профилиран углавен съд през днешния ден ще прегледа митинга на прокуратурата и жалбата на обвинения против мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев. 21-годишният наследник на Ветко и Маринела Арабаджиеви беше арестуван при акция в хотел " Маринела ", дружно с две счетоводителки и упрекнат в пране на пари. Ромелия Кирилова и Елена Караянева пък получиха обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами.

Преди дни тримата бяха пуснати под парична гаранция от по 20 000 лева от арбитър Вилислава Ангелова от Специализирания углавен съд. Според магистратите не е изяснено, че Вълчо Арабаджиев е бил наясно, че откритите при него в каса 2,5 млн. евро са добити от родителите му посредством възможна незаконна активност.

Прокуратурата съобщи, че ще стачкува мярката, защото упорства за непрекъснат арест. Адвокатът на Арабаджиев също апелира решението, защото желае по-лека мярка за неотклонение.

Вълчо е прекарал последните 8 години в чужбина, като през последните 5 години учи право в Лондон, сподели юристът Илиян Василев. Той изясни, че на името на Вълчо Арабаджиев е имало импортирани към 2 млн. евро, само че фамилията е минало през голям брой данъчни инспекции и нарушавания не са били установени.

" Родители, които имат 200 лв., ще дадат на детето си толкоз, тези, които имат 20 хиляди - 20 000, тези имат 25 милиона. Това е персоналното имущество на семейство Арабаджиеви и част от тях са внесли в банкова касета ", означи юрист Василев, който бил нает от родителите да пази сина им в съда. Лично Маринела Арабаджиева му се обадила с предложение да оказа помощ на детето й.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР