Апелативният специализиран наказателен не измени мярката за неотклонение на обвиняемия

...
Апелативният специализиран наказателен не измени мярката за неотклонение на обвиняемия
Коментари Харесай

Окончателно: Атанас Бобоков остава зад решетките

Апелативният профилиран углавен не промени мярката за неотклонение на обвинения предприемач Атанас Бобоков и го остави в ареста дефинитивно.
Бобоков упорства да бъде пуснат от следствения арест и разгласи, че имал проблем с коляното на десния крайник и желае да се лекува. Пред съда бе показана здравна експертиза, чийто изводи сочат, че за Бобоков няма безусловно никаква спънка да се лекува в изискванията на следствения арест.
В началото на русенският предприемач бе оставен за непрекъснато в ареста поради схемата с импорт на отпадък от Италия у нас. Държавното обвиняване тогава разгласи, че има задоволително доказателства, че Бобоков, някогашният зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов дружно с предприемачите Николай Миховски и Айгюн Еминов са взели участие в проведена незаконна група. Те са разследвани по позодрения, че са депонирали рискови оловни боклуци от компанията "Монбат Рисайклинг " на няколко места из страната, знаейки, че няма по какъв начин да ги обезвредят. Другият от братята Бобокови – Пламен бе с мярката парична гаранция от 1 млн. лв., понижена на 20 000 лв. и е обвинен по дело за търговия с въздействие и незаконен сговор с президентския секретар Пламен Узунов. Пламен Бобоков също е обвинен и за присъединяване в незаконна група дружно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР