Апелативният съд във Варна уважи подаден от Окръжната прокуратура протест

...
Апелативният съд във Варна уважи подаден от Окръжната прокуратура протест
Коментари Харесай

След протест на прокуратурата: 17 г. затвор за убиеца на пастира в с. Горен Чифлик

Апелативният съд във Варна почете подаден от Окръжната прокуратура митинг против размера на наказването на наказан за ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Присъдата на 41-годишния Д.Д., който беше наказан на 15 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим, беше увеличена на 17 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим, в който смисъл пледира и прокурорът от Апелативната прокуратура.

Въззивният съд удостовери присъдата на първоинстанционния във връзка с отчасти почетените цивилен искове на потърпевшите близки на жертвата. Подсъдимият ще би трябвало да заплати 80 000 лв. на майката на убития и 40 000 лв. на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в резултат на закононарушението, ведно със законните лихви от датата на действието.

Престъплението било осъществено на 17 май 2020 година. След като се черпил с другари денем, подсъдимият Д.Д. решил да пренощува в сграда до кошарата на татко си в гората на село Горен Чифлик. Там нощувал и 38-годишният овчар, който станал жертва на жестокото закононарушение. 

Двамата мъже се засекли до постройката, като пастирът изискал цигари от сина на своя шеф. Той отказал да му даде и съгласно обясненията му, след отхвърли служителят на татко му го наругал. Това ядосало доста Д.Д., който реагирал нападателно и почнал да бие 38-годишния мъж с дъска, а след това нанесъл удари с крайници и ръце на към този момент падналия на земята овчар. След побоя обвиненият се прибрал в бараката и задремал. По-късно повикал незабавна помощ. Лекарите открили гибелта на 38-годишния овчар, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя.

Д.Д. бил притеглен в качеството му на обвинен за закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3 по отношение на чл.115 от Наказателен кодекс. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен период, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР