Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжния съд в

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжния съд в
Коментари Харесай

Потвърдиха условната присъда на кмета на Септември

Апелативният съд в Пловдив удостовери решението на окръжния съд в Пазарджик, с което кметът на Община Септември Марин Рачев беше наказан условно на 2 години и 6 месеца затвор, оповестява bTV. Изпитателният период на присъдата остава 4 години.

Присъдата е за укриване на налози през интервала 14 февруари 2005 - 5 април 2007 година В качеството си на едноличен търговец и при изискванията на продължаващо закононарушение Рачев е избегнал заплащането на налози в изключително огромни размери - 118 923 лв..

Решението на Апелативния съд в Пловдив не е дефинитивно и предстои на обжалване или митинг пред Върховния касационен съд.

Припомняме, на 1 февруари 2018 година служители на реда претърсиха постройката на община Септември. Операцията против корупцията по високите етажи на властта бе извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Над 50 служители на реда правиха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Рачев беше упрекнат за ощетяване на общината с над 200 000 лева посредством умишлена занемареност и неизгодна договорка. Първоначално съдът му дефинира гаранция от 250 000 лв., а по-късно тя бе понижена на 130 000 лв..

В началото на септември стана ясно, че съдът е запорирал сметки и парцели на Рачев за над 9 млн. лв..

На локалните избори през септември обаче стана ясно, че макар започнатото против него следствие, Рачев печели вота още на първи тур. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР