Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Иво Даскалов –

...
Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Иво Даскалов –
Коментари Харесай

Оставиха Иво Лудия зад решетките

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Иво Даскалов – Лудия по обвиняването за съучастничество с служители на реда от Трето районно управление (на МВР) в отвличането на Фарук Манаф, съобщи Plovdiv24.bg.

Въпреки, че обвиненият е в инвалидна количка след злополуката с трима убити на Околовръстното шосе в Пловдив, за която също е упрекнат, съдът реши, че има заплаха да се укрие. Апелативният съд удостовери определението на Окръжния съд, като реши, че са налице данни, от които да се направи обосновано съмнение, че той е взел участие в закононарушението, за което е упрекнат. Това произтича от обясненията на обвинения Даниел Димитров, на потърпевшия Фарук Манаф и от протоколите за различаване, посочи съдията по делото. Лошите му характеристични данни също способстваха за решението на съда. Макар че е оправдан, Иво Даскалов е осъждан два пъти до момента.

Преди това бранителите му и самият Даскалов желаеха по-лека мярка от " задържане под стража “. " Моля ви за по-лека мярка, с цел да се церя съответно, защото пожертвам да изгубя крайници си “, сподели Даскалов, който сега е в неприятно здравословно положение след интервенция, мъчно се обслужва и се нуждае от проучвания при експерт.

На 16 юни 2021 година по отношение на Иво Даскалов бе повдигнато обвиняване по член 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. член 20 алинея 2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс – за похищение, като към отвлеченото лице е проявена особена свирепост. Деянието е осъществено от четири лица, сред които и лица от състава на министерството на вътрешните работи.

Срещу Даскалов е повдигнато и обвиняване за това, че на 02.05.2021 година при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил БМВ Х5, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на трима мъже при злополука на Околовръстния път на Пловдив. По това обвиняване той бе пуснат на независимост с парична гаранция от 20000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР