Апелативният съд в Белград анулира присъдата на съпругата на бившия

...
Апелативният съд в Белград анулира присъдата на съпругата на бившия
Коментари Харесай

Оправдаха съпругата на Слободан Милошевич

Апелативният съд в Белград анулира присъдата на брачната половинка на някогашния сръбски деспот Слободан Милошевич Мира Маркович.
През юни предходната година тя бе наказана на една година затвор по обвиняване, че през 2000 година е „ повлияла на държавна комисия за нелегално даване на апартамент на бавачка на внука си “.
Апелативният съд постановява, че присъдата на Маркович е постановена в нарушаване на съществуващото наказателно законодателство. Това става тъкмо 20 години след началото на бомбардировките на НАТО над някогашна Югославия поради кръвопролитията и етническото пречистване в Косово, за което тя също носи отговорност, съобщи БГНЕС.
Миряна „ Мира “ Маркович не участва на произнасянето на присъдата, както и на решението на Апелативния съд. Тя се търси от Интерпол и нейното местонахождение, както и това на сина й Марко, е незнайно. Мира Маркович даже не участва на погребението на своя брачен партньор през 2006 година
Тя беше водач на партията Югославска левица, правилен съдружник в закононарушенията против човечеството на нейния брачен партньор Слободан Милошевич по време на кървавите войни в някогашна Югославия /1991-1999 г./.
Мира Маркович е считана за виновна за убийството на някогашния сръбски министър председател Петър Стамболич, който е един от политиците издигнали през 80-те години на предишния век Слободан Милошевич, и на журналиста и бранител на свободното слово Славко Чурувия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР