Апелативният съд наложи 4 години лишаване от свобода на подсъдим,

...
Апелативният съд наложи 4 години лишаване от свобода на подсъдим,
Коментари Харесай

4 години зад решетките за мъж, точил банкови карти

Апелативният съд наложи 4 години отнемане от независимост на обвиняем, теглил средства от непознати банкови карти. Горната инстанция усили двойно присъденото от Окръжен съд – Варна наказване в размер на 2 години. Мъжът би трябвало да заплати и санкция от 5 хиляди лева Асен Д. е бил приет за отговорен в това, че при продължавано закононарушение е употребявал платежни принадлежности без единодушието на титулярите. Присъдата на Окръжния съд бе протестирана от прокуратурата с искане за увеличение на глобата. Това оповестиха от Апелативен съд за Varna24.bg.

Пострадалите - двама съпрузи имали банкови сметки, по които получавали пенсиите си. Съхранявали пластиките за тях дружно с листче с ПИН-кодовете. Подсъдимият се устроил във Варна откакто излязъл от пандиза. На 05 март 2020 година обикалял региона на Евксиноград, с цел да извърши обири на пари. Минавайки около къщата на възрастното семейство видял, че двамата са улисани в работа по двора и влезнал в парцела им. Взел картите и записаните ПИН-кодове.

От банкомати на разнообразни банки, направил общо 26 тегления, 10 информации за наличност и 41 опита за изтегляне. На идната заран съпрузите разбрали, че картите им липсват и подхванали нужните дейности. Полицейски чиновник открил посредством видеозаписи от охранителните камери причинителя, който инцидентно срещнал и разпознал.

През юни Асен Д. отпътувал в чужбина. Върнал се след близо две години и бил арестуван на летището.

В разследване на измамата, двамата съпрузи олекнали с 4 090 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР