Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка, включително

...
Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка, включително
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на София напуска поста и съдебната система

Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка, в това число като магистрат. Това демонстрира информация в дневния ред на Прокурорската гилдия (ПК) на Висшия правосъден съвет за съвещанието в сряда. Точка 6 планува освобождението на Димов като началник на Апелативната прокуратура и като прокурор в органа.

Припомняме, че в последните месеци името на магистрата бе забъркано в сагата към Мартин Божанов-Нотариуса.

В тази връзка Радослав Димов бе изслушан през февруари в ПК на Висш съдебен съвет, а през март и в съответната анкетна комисия в Народното събрание.

Пред Прокурорската гилдия Димов съобщи:

" Излезоха едни изявления, в които е забъркано моето име. Бих желал да бъде изчистено името ми, тъй като това, което се твърди от гръцки предприемачи, не е правилно. Доколкото пострадвам от болест, която статистически не ми дава доста живот, желая навреме да си изчистя името – поради мен и децата ми. “

После пред колегията и юрист, от който се спрягаше, че потегля всичко, разгласи, че е получил позвъняване " да му се решат проблемите ", само че то не е било от Димов, а било подправено - тъй като той познавал гласа на топ прокурора и затворил.

Радослав Димов бе определен за апелативен прокурор на София през есента на 2019 година Мандатът му трябваше да изтече септември тази година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР