Апелативните магистрати взеха решение да освободят от Иво Даскалов от

...
Апелативните магистрати взеха решение да освободят от Иво Даскалов от
Коментари Харесай

Иво Лудия без охрана, определиха му парична гаранция след из...

Апелативните магистрати взеха решение да освободят от Иво Даскалов от защита, с прякор " Лудия ", който аргументи кървавото меле с три жертви на ремонтирания сектор на Околовръстното шосе точно на Великден.

Мярката му " задържане под стража " е анулирана, като му избрана парична гранция в размер на 20 бона.

Делото се прегледа от дежурния правосъден състав с ръководител Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева на изнесено съвещание в УМБАЛ „ Св. Георги “, където Иво още лекува контузиите от зверския конфликт.

Апелативните магистрати решиха, че от събраните досега доказателства - разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление и изводи на движимости лица, може се направи обосновано съмнение, че Даскалов е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат.

Мнозинството от въззивния правосъден състав одобри, че не е налице заплаха да се укрие и да извърши закононарушение, предвид на здравословното му положение.

Определението е подписано с изключително мнение от съдията докладчик. Според арбитър Михаела Буюклиева съществува действителна заплаха Даскалов да извърши закононарушение. За този извод са взети поради събитията, при които е осъществено закононарушението, настъпилата гибел на три лица и предходните нарушавания на обвинения на разпоредбите за придвижване по пътищата като водач. Законът планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост, в случай че се потвърди виновността на Даскалов.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР